Nevíte si rady?
Nevíte si rady?

Z ovoce dokážeme vymáčknout to nejlepší a rádi se s Vámi podělíme o naše zkušenosti. Poraďte se s námi!

Moštárna

Vážení zákazníci, letošní sezónu moštování zahajujeme 19. září 2022. Přesné termíny jsou vypsány níže. 

Termíny moštování:

Pondělí    19. září 2022 od 14:00 do 18:00 hodin

Středa      21. září 2022 od 14:00 do 18:00 hodin

Úterý        27. září 2022 od 14:00 do 18:00 hodin 

Čtvrtek     29. září 2022 od 14:00 do 18:00 hodin

Pondělí     3. října 2022 od 14:00 do 18:00 hodin 

Středa       5. října 2022 od 14:00 do 18:00 hodin

Sobota      8. října 2022 od 8:00 do 13:00 hodin 

Úterý         11.října 2022 od 14:00 do 18:00 hodin 

Čtvrtek      13. října 2022 od 14:00 do 18:00 hodin 

Další termíny budou vypsány dle zájmu o moštování. 

 

Cena pro sezónu 2022 je 10,- Kč za litr moštu. 

Moštování - 10 Kč za litr (litr moštu získáte cca z 1,5-2 kg jablek dle druhu ovoce a jeho šťavnatosti). Pokud bude u nás nechávat Váš mošt za účelem pálení, tak cena moštování bude 4 Kč za litr moštu. Minimální množství ovoce určeného k moštování je 20 kg. Nezapomeňte si donést dostatečné množství čistých nádob.

Vzhledem ke stále větší oblibě domácího ovocného moštu Vám rádi vylisujeme tento jedinečný a lahodný nápoj, který si odnesete ve Vámi dodaných nádobách. Přinesené ovoce na místě omyjeme.

 

Nedávejte jablka do výkupu, moštujte!

Mošt je čistě přírodní produkt z vylisovaného čerstvého ovoce se zachovaným obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů. Šťáva neobsahuje žádné konzervační látky, barviva či sladidla. Podíl ovocné šťávy tvoří 100%. Jeden litr šťávy je získán z cca 1,5-2 kg ovoce dle druhu ovoce a jeho šťavnatosti. Průměrná energetická hodnota je cca 160 kJ / 100 ml, dle druhu ovoce.

Chuť a aroma jednotlivých šarží nápoje se liší podle odrůdové skladby a zralosti ovoce. Proto pokaždé pijete originál, který může chutnat nepatrně jinak. Příznačný je sediment, který není na závadu a je známkou čistě přírodního charakteru nápoje. Jablečná šťáva a její kombinace s jinými druhy ovoce nebo zeleniny obsahuje hojně vitamín C, dále vitamíny A a B, železo, ovocné kyseliny, fenolické látky, pektin a vlákninu.